20
Sat, Oct
741 New Articles

ထိုင္းႏိုင္ငံသို႔ သြားေရာက္လုပ္ကိုင္မည့္ အလုပ္သမားမ်ား ႏွစ္ႏိုင္ငံ တရားဝင္ လက္မွတ္ ေရးထိုး ထားသည့္ MoU စနစ္ျဖင့္သာ တရားဝင္ သြားေရာက္ လုပ္ကိုင္ရန္ သတိေပး

ရန္ကုန္ အျပည္ျပည္ဆုိင္ရာ ေလဆိပ္တြင္ ျပည္ပႏုိင္ငံမ်ားသုိ ့သြားေရာက္ၾကသူမ်ားအား ေတြ ့ရစဥ္ (ဆင္ဟြာ) Local

ရန္ကုန္ ၊ ေအာက္တုိဘာ ၅ ရက္(ဆင္ဟြာ)

ထိုင္းႏိုင္ငံသို႔ သြားေရာက္လုပ္ကိုင္မည့္ အလုပ္သမားမ်ား အေနျဖင့္ ႏွစ္ႏိုင္ငံ တရားဝင္ လက္မွတ္ ေရးထိုး ထားသည့္ MoU စနစ္ျဖင့္သာ တရားဝင္ သြားေရာက္ လုပ္ကိုင္ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း အလုပ္သမား၊ လူဝင္မႈ ႀကီးၾကပ္ေရး ႏွင့္ ျပည္သူ႕ အင္အား ဝန္ႀကီးဌာနမွ သတိေပး ေၾကညာခဲ့သည္။

ထိုင္းႏိုင္ငံသို႔ သြားေရာက္လုပ္ကိုင္လိုသည့္ ျမန္မာအလုပ္သမားအခ်ိဳ႕သည္ ပြဲစားမ်ားျဖင့္ ခ်ိတ္ဆက္၍ ႏိုင္ငံကူး လက္မွတ္ ျပဳလုပ္ၿပီး တရားမဝင္ လမ္းေၾကာင္းမ်ားမွ တစ္ဆင့္ သြားေရာက္မႈမ်ားေၾကာင့္ စာရြက္စာတမ္း အတု ကိုင္ေဆာင္မႈျဖင့္ ဖမ္းဆီး ခံရသည့္ျဖစ္စဥ္မ်ား မၾကာခဏ ျဖစ္ပြားလ်က္ရွိေၾကာင္း ၊ ျမန္မာ အလုပ္သမားမ်ား အေနျဖင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံသို႔ သြားေရာက္လုပ္ကိုင္ရာတြင္ ႏိုင္ငံကူးလက္မွတ္ရွိ႐ုံျဖင့္မရဘဲ ဗီဇာရရွိမွသာ ထိုင္းႏိုင္ငံတြင္ ေနထိုင္ႏိုင္မည္ျဖစ္၍ အလုပ္လုပ္ကိုင္ခြင့္လက္မွတ္ရွိမွသာ အလုပ္လုပ္ကိုင္ႏိုင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း သတိျပဳ ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ေၾကညာခဲ့သည္။

ႏိုင္ငံကူးလက္မွတ္၊ ဗီဇာႏွင့္ အလုပ္ လုပ္ကိုင္ခြင့္ လက္မွတ္ ရွိေသာ္လည္း အခ်ဳိ႕ အလုပ္သမား မ်ားသည္ လုပ္ငန္းခြင္ ေျပာင္းေရႊ႕လုပ္ကိုင္မႈမ်ားေၾကာင့္ အလုပ္လုပ္ ကိုင္ခြင့္ လက္မွတ္ပါ အလုပ္ရွင္ႏွင့္ လက္ရွိ လုပ္ကိုင္ ေနသည့္ အလုပ္ရွင္ ကြဲလြဲမႈမ်ား ေၾကာင့္ ဖမ္းဆီးခံရသည့္ျဖစ္စဥ္မ်ားလည္း ျဖစ္ေပၚလ်က္ရွိေၾကာင္း ၊ စာရြက္ စာတမ္း အတု ကိုင္ေဆာင္မႈသည္ ထိုင္းႏိုင္ငံ၏ တည္ဆဲဥပေဒ ၂၆၉/၁၃ အရ ေထာင္ဒဏ္ ၁ ႏွစ္မွ ၁ဝ ႏွစ္ထိႏွင့္ ေငြဒဏ္အနည္းဆုံးဘတ္တစ္ေသာင္းမွ ဘတ္ႏွစ္သိန္းထိ ျပစ္ဒဏ္ခ်မွတ္ႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

အလုပ္သမားညႊန္ၾကားေရးဦးစီးဌာနအေနျဖင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံသို႔ ျမန္မာအလုပ္သမား မ်ားအား ေစလႊတ္ရာတြင္ MoU စနစ္ျဖင့္သာ ျပည္ပအလုပ္အကိုင္အက်ိဳးေဆာင္ လိုင္စင္ရ ေအဂ်င္စီမ်ားမွတစ္ဆင့္ ေစလႊတ္ လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ထုိသုိ ့ေစလႊတ္ရာတြင္ ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ားအား အလုပ္ခန္႔ထားလိုသည့္ ထိုင္းအလုပ္ရွင္သည္ ယင္း လုပ္ငန္းခြင္၌ အလုပ္သမားလိုအပ္ေၾကာင္း အလုပ္ ကမ္းလွမ္းလႊာကို သက္ဆိုင္ရာနယ္ေျမ အလုပ္သမား ႐ုံးမွ တစ္ဆင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံအလုပ္ အကိုင္ဌာနသို႔ တင္ျပျခင္း၊ ထိုင္းႏိုင္ငံအလုပ္အကိုင္ဌာနမွ ခြင့္ျပဳခ်က္ရရွိပါက ထိုင္း ေအဂ်င္စီမ်ားမွ ျမန္မာေအဂ်င္စီမ်ားျဖင့္ ခ်ိတ္ဆက္၍ အလုပ္ကမ္းလွမ္းလႊာအား အလုပ္သမား သံအရာရွိ မွတစ္ဆင့္ အလုပ္သမား၊ လူဝင္မႈႀကီးၾကပ္ေရးႏွင့္ ျပည္သူ႕ အင္အားဝန္ႀကီးဌာနသို႔ တင္ျပျခင္း၊ အလုပ္ ကမ္းလွမ္းလႊာအား ပညာေရး၊ က်န္းမာေရးႏွင့္ လူ႔စြမ္းအားအရင္းအျမစ္ ဖြံ႕ၿဖိဳးတိုးတက္ေရးေကာ္မတီသို႔ တင္ျပ၍ ခြင့္ျပဳခ်က္ရရွိပါက ထိုင္းႏိုင္ငံအလုပ္ရွင္ သို႔မဟုတ္ အလုပ္ရွင္၏ကိုယ္စားလွယ္မွ ျမန္မာႏိုင္ငံသို႔ လာေရာက္ၿပီး အလုပ္ရွင္၊ အလုပ္သမား သေဘာတူ စာခ်ဳပ္ ခ်ဳပ္ဆို ျခင္း၊ အလုပ္သမားမ်ားအတြက္ ထိုင္းႏိုင္ငံမွ ျပည္ဝင္ခြင့္ဗီဇာရရွိပါက ျပည္ပအလုပ္ အကိုင္ အလုပ္သမား သက္ေသခံ ကတ္ျပား ျပဳလုပ္ေပး၍ အလုပ္ရွင္ ကိုယ္စားလွယ္ ႏွင့္အတူ ျမဝတီၿမိဳ႕ရွိ ေရႊ႕ေျပာင္းအလုပ္သမား႐ုံးမွတစ္ဆင့္ လုပ္ငန္းခြင္သို႔ ေစလႊတ္ ျခင္းတို႔ကို ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။(Xinhua)